Běžím domů – jeden moment, jeden život.

NEDĚLE 3.4.2016 od 17 HOD - RADIO EXPRES! Rozhovor v pořadu Tepláky, který sám o sobě není pro gaučové povaleče, ale lidi, kteří dokážou být jiní. V závěru rozhovoru se otevře má výzva a pochopíte, proč jsem poslední tři měsíce tolik trénoval za každého počasí. Jeden moment, jeden život je motto letošní tour, ale za tím vším se skrývá moment, který mi dopomohl přijmout životní výzvu jak v minulosti, tak i v přítomnosti. Bude to výzva, která bude pro někoho šíleností a bláznovstvím. Můžete mne zavrhnout předem, označit to za nemožné či že se chvástám. Třeba vás tím ale zvednu ze židle a donutím přemýšlet, kam až byste vy sami zašli, abyste začali skutečně bojovat za to, co cítíte a vystoupili z komfortní zony, třeba i na jeden den posunuli své hranice. Jsem připravený přijmout to, že mohu být poražený, ale přijal jsem tu výzvu a chci tomu dát vše, bez ohledu na to, jak to dopadne. Bylo pro mne velkou ctí stát po boku moderátora Marka Malíka, který má podobnou cestu životem jako já.

IMG_0908

Marek Malík a Tomáš Slavata radio Expres

V roce 2011 jsem prodal svůj byt a vzdal se vlastního domova pro to, abych mohl za získané peníze nastartovat akce a nákup kol pro děti a pomoci druhým. Stejně jako osvojení synovců, tak i obětování komfortu a odstěhování se na ubytovnu mnozí považovali za šílené. Nedokázali pochopit mé rozhodnutí, které je stejně tak prosté jako to, že jdete do práce, vyděláte si peníze a koupíte si za ně nové auto. Investujete do něčeho, co vás udělá šťastným.

Vloni na podzim jsem přemýšlel nad tím, jak během sezóny věnuji svůj čas dětem a v kolotoči příprav se mé závodění stává často kuriózním a těžko zvladatelným. Postavím dětskou trať, “odřídím” dětské závody, oblékám neopren, vylézám z vody a “na nohy” stavím nafukovací skákací hrad, v cíli nestavím, mířím opět “ke strojům”, abych vše sklidil, odfouknul a odvezl… I z tohoto důvodu jsem se rozhodl podstoupit nemožné a bojovat v době, kdy mám kvalitně odtrénováno a sezóna se ještě nerozjela.

Letos v KVĚTNU se chystám opět posunout své hranice a pokořit výzvu, která nebude jednoduchá, ale má pro mne smysl za ni bojovat. Je mi jasné, že to bude sakra náročné, ale pokud bude vše dobře rozložené a tělo vydrží, je to možné nebo taky šílené.

Nechci do toho jít sebevědomě a věřím i tomu, že k sobě výzva strhne někoho z vás, kdo mi třeba v daný den pomůže do cíle. Svou cestu – výzvu - beru jako symbol hledání nového domova. Symbol této cesty je to, že věřím v lepší svět a opakovanou pomoc dětem kolem mne.

Čím delší a šílenější je má cesta, tím více pozornosti může strhnout a přesvědčit lidi o tom, v co věřím, a jak je důležitý náš sen. Na své nesnadné cestě budu doufat i v to, že pozornost na sebe nestrhne nejen mé odhodlání, ale také trička, která si můžete koupit a tím přispět na nákup kol a individuální podporu dětí, kterým chci pomáhat.

Trička Holky
Chci nadále podporovat svět, kterému dávám své maximum a budu rád za každé prodané tričko, které ponese symboliku podpory tomu, co dělám. Trička nakoupím, chci nechat potisknout a nabídnout lidem možnost podpořit děti, které chtějí změnit svůj osud, tak jako kdysi já.

Tak jako jsem se dokázal vzdát svého domova, abych mohl nakoupit dětem kola a nastartovat projekty, které pomáhají dětem, chci vybojovat tuto výzvu a cestu, která nebude jednoduchá stejně tak, jako nebylo jednoduché se vzdát svého domova. Jsem připravený přijmout to, že mohu být poražený, ale přijal jsem tu výzvu a chci tomu dát vše, bez ohledu na to, jak to dopadne.

12910315_851168471676743_258739049_n

Za těchto sedm dní bych rád zdolal:
620 km na kole
188 km běh
11,4 km plavání

Na mé cestě mne podpoří tým agentury Lemonade, který bude mou cestu natáčet a dokumentovat, abych vám ji každý den mohl nasdílet na svém facebookovém profilu a také Tepláky na radiu Expres.Vítáni a přizváni jste ale všichni.

trička Tomáš kluci

Vyberte si třeba jednu disciplínu, jeden den, jeden moment, který může změnit život i vám.

Tomáš a Hromová parta

Mikina STT 2016

AKTUALITY

11.2.
2023
Přípravy na 14 ročník Slavata Triatlon Tour 2023 jsou v plném proudu!. Zazávodit si mohou i děti, které vlastní kolo nemají - postaráme se o ně a kola s helmou zapůjčíme. Během závodů se také…
1.5.
2022
Již toto úterý se rozjede 13 ročník Slavata triatlon tour a už se na Vás moc těšíme. Hromová parta 
9.6.
2021
Triatlonové závody pro děti v Otrokovicích a Lomnici nad Popelkou se budou realizovat a už se teď na Vás moc těšíme. 
7.5.
2020
Vzhledem k situaci, která nastala, a hlavně kvůli tomu, že jsme veškeré naše finance vložili do konkrétní a rychlé pomoci mezi děti a dětské domovy, jsem se rozhodl, že letošní krajská kola…
14.3.
2020
Stále vše připravujeme tak, abychom dokázali ihned zareagovat na…