Sezona 2017 a to co Vás čeká v roce 2018

Mám za sebou další sezonu a přede mnou rok 2018. Rok 2017 byl pro mne jako každý rok náročnější co do počtu akcí a časového vytížení. Už ke konci sezony jsem cítil, že jedu z posledních sil. Máme za sebou spoustu práce, a proto si pokládám otázku, zdali toto tempo je to, co dokážu ustát a jít dál. Po uplynulém roce jsem si v sobě už řekl, že se musím naučit říkat ne a hlídat si více svůj čas, který bych měl dávat své rodině a klukům. O srpna máme doma nového kluka, kterému jsme dali domov a je třeba být více doma. Snažím se vždy na konci roku uzavřít dosavadní sezonu, ale letos jako bych neměl ani sílu cokoliv psát. Jsem šťastný za to, že jsem ji zvládl, mohl pomoci na tolika závodech u nás, nebo podpořit nespočet dětí, které se účastní akcí, které realizuji po celé ČR a také i na Slovensku. Má Pája je mi velkou oporou a spíše budu psát o tom, co mám pro vás připraveno v tomto roce, ale ještě před tím uzavřu tento rok fotkou, která říká vše za mne.

Sezona 2017

V červnu, kdy jsem se zase nechal Jiřím Daňkem zlomit, abych se postavil na start Moraviaman triatlonu, jsem zjistil, že má nadváha mi nedovoluje dobře šlapat na kole a kolenama jsem si hezky cinkal o svou vanu. To mne přimělo razantní diety a zase naskočení do tréninkového rytmu. Doby, kdy jsem byl v Dukle a sportu bylo až přespříliš, se vždy už těžko hledá nová motivace a chuť závodit, ale možná tou motivací je teď touha být zase dost silný a rychlý, abych zvládl táhnout celou sezonu 2018. V tomto roce mne zase čeká nespočet akcí a celá Slavata Tour, která zase přivítá všechny děti jak z DD, tak i veřejnosti. Pokusím se zase splnit nejeden sen, ale hlavně sám dojet do cíle. Povedlo se mi dostat z 84 kg na 73 a také se začíná vracet ztracená rychlost. Rok 2017 byl plný překvapení, ale také uznání mé práce. Časopis Forbes a Nadace Via mne nominovala mezi 20 osobností České Filantropie, které věnují svůj čas a peníze na pomoc druhým.

IMG_0747

Fotka mluví za vše. Červen 84 kg a jen se to na mne vlní ????

Kniha

Velkou novinou je také to, že nakladatelství Grada mne oslovila v čele s Alicí Zavadilovou, že by můj příběh a cesta měla být promítnuta do knihy. Takže od listopadu se scházím s novinářkou Lenkou Vrtiškovou, která se této úlohy chopila. Není to vůbec jednoduché to časově skloubit a už vůbec to nepřeji Lence v tom smyslu, že si nemyslím, že by můj život a osud byl něčím natolik silným, aby oslovil lidi. To, co dělám, je má přirozenost a nechci být idealizován či litován. Jsem člověk, který udělal v životě mnoho chyb, o kterých v knize hovořím a otevírám témata, která nikdo nezná. Chci, abyste viděli tu odvrácenou stranu Tomáše Slavaty a to, že je i špatným člověkem. Chci, aby byla objektivním pohledem na můj život Chci, aby byla objektivním pohledem na můj život a skutečnou podstatu mé práce. Buď se budeme fotit s dětmí z nelehkého prostředí a pracovat na kvalitním PR a marketingu, nebo jim dáme domov a svůj čas. Novinářka Lenka má mou plnou důvěru. Knihy se mají psát o lidech, kteří dokázali něco výjimečného. Jsem stále kluk, který má to vše ještě před sebou a o to více si vážím toho, že jsem dostal tuto možnost, ukázat pouhou slušnost a mé zdravé sobectví. Tato kniha by měla vyjít už v květnu, takže se máte na co těšit.

Cesta k Baltu 2018

Cestou k Baltu jsem v roce 2017 rozpoutal, aniž bych to tušil, něco silného, k čemu se budou chtít přidat další domovy a další cesta k Baltu bude pro Valchyho a jeho 3D tiskárnu. Petr Valchař je herec Cirk La Putyka, který skončil na vozíku a má jeden velký sen a tím je se postavit. Chce vyrábět speciální protézy na segwaye tak, aby mohli lidé na vozíku stát. Dětský Domov Tuchlov vybral a už trénuje své koně, kteří za pět dní budou chtít zase dojet k moři a tím pomoci ve sbírce, kterou Nadační Fond Pomoci znásobí. Nadace Divoké Husy podpořila nakoupení výbavy na celou cestu. To ostatní už zase zajistí Hromová parta společně s herci z Cirk La Putyka nebo Českým lvem Ondrou Malým, Václavem Neužilem, Jiří Januška a mnoha dalšími včetně některých sportovců.

22886045_10210223546080849_479464403699835988_n

DD Tuchlov, Cirk La Putyka a Osm statečných.

Slavata Tour 2018

I letos je připraveno 12 závodů Slavata tour v celé ČR a mnoho dalších závodů, kde se budeme potkávat a kde budeme pomáhat s organizací. Také na děti čeká celá série Atletických závodů v Praze, která už bude mít 7 ročník. V tuto dobu řeším povolení, termíny, technické zázemí a mnoho dalšího. Velkou novinkou bude závod v Libereckém kraji, který bude i zároveň benefiční a v den, kdy budou závodit děti, proběhne i velký závod pro dospělé s bohatou tombolou. Cílem bude získat co nejvíce peněz na nákup kol a sportovního vybavení pro děti, které nacházím během roku. S tímto nápadem přišel Stanislav Dvořan, který pořádá triatlonové a běžecké závody právě v okolí Liberce. Chce tím pomoci tomu, co dělám, a také je to možnost posunout Slavata tour o krok dopředu, za což mu moc děkuji a zároveň i Ivo Šormovi z Decathlonu Liberec, který jde do toho s náma. Bude to krásná sezona, ale zase těžká jako vždy.???? To není, ale všechno s Vencou Francke, planujeme závod pro opravdové labužníky, kteří chtějí posouvat své hranice mnohem dál a triatlon se tím posune o level dál.

Sport

V novém roce jsem si dal za cíl trochu potrápit zase tu omladinu a hlavně sebe, takže můžete zase čekat nějakou tu výzvu, o které napíšu až dle toho, jak proběhne kompletní příprava, kterou mám ještě před sebou, ale už teď vím, že mě čeká Beskydská Sedma s Márou Malíkem a nepůjdeme turistiku, ale řádně se potrápit. Snažím se teď trénovat pravidelně, ale musím pomalu, přeci jen roční přestávka po výzvě v roce 2016, která mne sundala na delší dobu. Nemohu hned do všeho vlítnout po hlavě jako je mým zvykem. Díky Authoru a spolupráci, která je již přes patnáct let, mám zase novou výbavu v posouvaní svých snů a je to krásný pocit. Mé první závodní kolo v roce 2001 byl právě Author Vision. Tak držte palce a těším se na startu.

21105561_10209821314185303_3466642065654223247_n

Aktualní stav 73 kg a rychlost se vrací.

Vize 2018

V tomto roce se mi už snad za pomoci Davida Svatoně, který si vzal na starost rekonstrukci nemovitosti v České Lípě povede nemovitost pronajmout tak, aby začala vydělávat na akce a to vše, co dělám. Chci nadále pomáhat organizátorům a dělat akce pro děti, které budou pro všechny zcela zdarma.V minulém roce jsem ještě narazil na nového nájemníka, který si vzal pod svá křídla první rekonstrukci a celé to skončilo finančním podvodem, mne zase na chvilku srazilo, ale jede se dál. Díky Atletice Řepy, která je jedním z pilířů toho, co dělám a pomáhá vydělávat peníze, které jdou zpět do dětí, je vše na dobré cestě. Hromová parta a naši přátele pro to uděláme maximum.

Odkaz

Každý potřebuje cítit svou užitečnost a touhu zanechat svůj odkaz, ať už jsem člověk, o kterém si lidé myslí, že to je vše o penězích, nebo člověk, který dává životu maximum a domov dětem, tak je pro mne důležité, že jsem našel svou cestu, na které se nevzdávám. Vše se děje z nějakého důvodu a je na nás, jak k tomu přistoupíme a zdali si dokážeme zachovat svou tvář, pokoru a slušnost. Můj odkaz je právě v tom, že se nevzdám a vždy budu bojovat bez ohledu na okolnosti kolem sebe. Věřím, že Vám kniha, která vyjde v květnu, ukáže můj svět v jiném pohledu a každý v tom najde to své.

Tak hurá do práce a do nového roku 2018

Hromová parta 2018

Tomáš + Pavlina= VSL, Štěpán, Dominik a nově Jula

22049953_10210043241093337_2576762985804396404_n

AKTUALITY

11.2.
2023
Přípravy na 14 ročník Slavata Triatlon Tour 2023 jsou v plném proudu!. Zazávodit si mohou i děti, které vlastní kolo nemají - postaráme se o ně a kola s helmou zapůjčíme. Během závodů se také…
1.5.
2022
Již toto úterý se rozjede 13 ročník Slavata triatlon tour a už se na Vás moc těšíme. Hromová parta 
9.6.
2021
Triatlonové závody pro děti v Otrokovicích a Lomnici nad Popelkou se budou realizovat a už se teď na Vás moc těšíme. 
7.5.
2020
Vzhledem k situaci, která nastala, a hlavně kvůli tomu, že jsme veškeré naše finance vložili do konkrétní a rychlé pomoci mezi děti a dětské domovy, jsem se rozhodl, že letošní krajská kola…
14.3.
2020
Stále vše připravujeme tak, abychom dokázali ihned zareagovat na…