Report o besedách pro dětské domovy aneb Albert Triatlon Tour 2011 se rozjíždí!

28 dětských domovů, 28 horských kol AGang Gangsta značky Author a 13 183 ujetých kilometrů! Tomu tedy říkám pořádný rozjezd projektu Albert Triatlon, jehož vrcholem bude série dětských triatlonových závodů, které se uskuteční letos v létě po celé České republice. Zvány jsou děti a mládež z domovů, ale i z běžných rodin.

Besedy, které jsem zatím ve vybraných dětských domovech absolvoval, měly u dětí velký ohlas. Cítil jsem z nich opravdový zájem a zvídavost, všude mě přijaly mezi sebe. Věřím proto, že ony na oplátku načerpaly z mého příběhu dostatek sil, a to nejenom na chystané letní závody. Hlavním důvodem, proč za dětmi z domovů jezdím, je dodat jim elán, aby se samy dovedly v dobrém porvat se svým dosavadním životem a nebyly jen oběťmi okolností, ale aby si na světě našly místo podle svých představ – podobně jako jsem to dokázal já.

Společně s partnery celé akce dáváme do tohoto projektu víc než jen peníze. Jde nám o to trávit s dětmi co nejvíce času v jejich prostředí. Pro mne je toto putování po dětských domovech velmi inspirující. Bez ohledu na rozmanitost povah dětí, s nimiž se v domovech setkávám, prakticky všechny prožívají velký vnitřní zápas. Zároveň s tím ale pociťuji i jejich vůli bojovat. A právě tuto vůli je v dětech důležité posilovat – například sportem jako v rámci Albert Triatlon Tour.

V tuto chvíli je přede mnou ještě 12 besed, na které se vrhnu, jakmile se vrátím ze svého tréninkového soustředění na Mallorce. Na kole zde najíždím stovky a tisíce kilometrů, aby se mé další osobní sny mohly uskutečnit a byly novou inspirací pro děti, na jejichž osudu mi záleží. Mým snem je zkrátka ukázat dětem cestu k naplnění jejich snů. A i když moje snaha může připadat řadě lidí naivní, věřím, že prostřednictvím Albert Triatlon Tour dokážeme v dětských hlavičkách a srdcích změnit mnoho k lepšímu a na jejich tvářích vykouzlit úsměv.

Děkuji proto Vám všem, kteří mne v mých aktivitách podporujete, a také dětem, které mě stále motivují k tomu, abych v boji za ně nepolevoval.

Váš Tomáš Slavata

AKTUALITY

11.2.
2023
Přípravy na 14 ročník Slavata Triatlon Tour 2023 jsou v plném proudu!. Zazávodit si mohou i děti, které vlastní kolo nemají - postaráme se o ně a kola s helmou zapůjčíme. Během závodů se také…
1.5.
2022
Již toto úterý se rozjede 13 ročník Slavata triatlon tour a už se na Vás moc těšíme. Hromová parta 
9.6.
2021
Triatlonové závody pro děti v Otrokovicích a Lomnici nad Popelkou se budou realizovat a už se teď na Vás moc těšíme. 
7.5.
2020
Vzhledem k situaci, která nastala, a hlavně kvůli tomu, že jsme veškeré naše finance vložili do konkrétní a rychlé pomoci mezi děti a dětské domovy, jsem se rozhodl, že letošní krajská kola…
14.3.
2020
Stále vše připravujeme tak, abychom dokázali ihned zareagovat na…