Paralympionička Lenka Zahradníková a její splněný sen! Dostane speciální dvojkolo

Je krásné, když se sny stávají skutečností. A jeden takový sen se v sobotu 27. října 2012 v příjemném klubu La Fuente v Dejvicích opravdu dočká svého naplnění. Nevidomá plavkyně, atletka a česká reprezentantka na paralympiádě Lenka Zahradníková převezme nové dvojkolo, které sestavil Jiří Bareš ve spolupráci s cykloservisem Atombike. Unikátní dvojkolo se stavělo na zakázku a bylo financováno z veřejné sbírky, kterou uspořádal profesionální triatlonista a patron seriálu dětských závodů Albert Triatlon Tour Tomáš Slavata.

Lenka Zahradníková a Marek Tupý

V březnu proběhla celorepubliková veřejná sbírka, kterou zajistil patron Albert Triatlon Tour Tomáš Slavata na základě prosby Gábiny Hejtíkové. Slavata se postaral o celé zadání zakázky, když společně s Lenkou Zahradníkovou zavítal k panu Barešovi. Ten jako odborník na slovo vzatý vyrobil jedinečný rám kola, který je přizpůsoben přímo na míru postižené sportovkyni.

Stavba rámu se kvůli operaci pana Bareše a jeho rekonvalescenci protáhla, ale přesto byl jedinečný díl koncem července hotov a následovala obtížnější věc. Objednat z Německa speciální silniční sadu pro Tandemové kolo, která je exkluzivní tím, že to je novinka až na rok 2013 stejně jako speciální úprava na kotoučové brzdy. Vyplétala se také kola, která unesou potřebnou váhu dvou lidí.

Martin Jáhn a Tomáš Slavata

Kolo bylo hotové těsně před Olympiádou, ale z důvodu přípravy a spěchu před odletem Lenky Zahradníkové se tahouni této akce rozhodli počkat s předáním tak, aby u toho mohli být všichni ti, co přispěli.

„Dohromady se vybralo 68 tisíc korun a to během čtrnácti dnů, což bylo úžasné a velký dík patří všem, co přispěli. Rád bych je tímto všechny pozval na slavnostní předaní kola. Aby nezůstalo pouze u finanční transakce, ale aby dobří lidé dokázali také věnovat svůj čas člověku, který si to zaslouží za svou sílu, s kterou bojuje ve svém životě,“ zve Tomáš Slavata na poslední říjnovou sobotu do pražského klubu La Fuente v Dejvicích.

Lenka, Tomáš a Petr Vabroušek

Pro všechny, kteří přispěli, bude na slavnostním předání připraveno malé pohoštění. „Věřím, že dorazí co nejvíce lidí, kteří pomohli dobré věci včetně zástupců Českého Klubu Fair play (ČOV) jako Helena Suková či Květa Jeriová Pecková, kteří přispěli částkou 10 tisíc korun,“ pokračoval Slavata a na závěr připojil i jmenný seznam těch, co Lence Zahradníkové pomohli.

„Jana Hokeová, Kateřina Jadrná, Jan Hlávka, Český Olympijský výbor, TRI Sport Team, Ing. Jan Pavlíček, VELLA s. r. o., Markéta Vránová, Andrea Fojtíková, Simona Lanská, Kateřina Krausová, Ing. Radim Hašek, Miroslav Michálek, Irena Ondráčková, Pavlína Ohman, Marina Hejtíková, Ondřej Husák, Markéta Košková, Daniela Rutnerová, Jan Stach, Martin Dvořák, Portula, a.s., Tomáš Travník, Gabriela Hejtiková, Petra Jiránková, Jaroslav Starosta, Tereza Kramplová, Pavla Fabiánová, Tomáš Slavata, Monika Cicmancová, Martin Jáhn a Petr Vabroušek….

To jsou ti, který já jménem svým i jménem Lenky moc děkuji.“

Tomáš Slavata 2012

AKTUALITY

11.2.
2023
Přípravy na 14 ročník Slavata Triatlon Tour 2023 jsou v plném proudu!. Zazávodit si mohou i děti, které vlastní kolo nemají - postaráme se o ně a kola s helmou zapůjčíme. Během závodů se také…
1.5.
2022
Již toto úterý se rozjede 13 ročník Slavata triatlon tour a už se na Vás moc těšíme. Hromová parta 
9.6.
2021
Triatlonové závody pro děti v Otrokovicích a Lomnici nad Popelkou se budou realizovat a už se teď na Vás moc těšíme. 
7.5.
2020
Vzhledem k situaci, která nastala, a hlavně kvůli tomu, že jsme veškeré naše finance vložili do konkrétní a rychlé pomoci mezi děti a dětské domovy, jsem se rozhodl, že letošní krajská kola…
14.3.
2020
Stále vše připravujeme tak, abychom dokázali ihned zareagovat na…