Druhý ročník Mimoňského triatlonu už má své vítěze!

V sobotu 18. 8. 2012 se konal druhý ročník Mimoňského triatlonu, kam se sjelo na 90 závodníku. Celá příprava započala už v pátek, kdy Tomáš společně s dětmi z nelehkého prostředí vybudoval vše pro samotný závod. Díky velké podpoře Author Xterra Týmu byla atmosféra celého závodu skvělá. V dopoledních hodinách se Tomáš Slavata postaral o dětské závody a pak se sám vydal na trať hlavního závodu, ve kterém se umístil na hezkém pátém místě.

Dominik Horvát v dětském závodě vybojoval pro tým krásné druhé místo a Andělka Ležáková třetí místo. Třináctiletý Štěpán Běchyňa se vydal na trať hlavního závodu, aby opět posunul své sportovní výkony. Závodu se také zúčastnili dětí z Dětských domovů Hamr na Jezeře, Česká Lípa a Liběchov. Author Xterra Tým teď čeká příprava na poslední pohárový závod Krušnoman XTERRA.

Díky velké podpoře společností AUTHOR, DKNV stavební, CS-projekt, Český Olympijský výbor, Nadační fond Albert a vlastních zdrojů, jsem schopen podporovat spousty akcí pro děti a tím ukázat, že dětský závod si zasluhuje krásné ceny a super atmosféru, aniž by se jednalo o nutnost velkých závodů. Je skvělé neustále připomínat úspěchy hotových sportovců, ale proč neukázat sílu dětského závodu, kde bezprostřednost samotných závodníku je krásná a bojovnost může být často inspirací pro dospělý svět.

Výherce dětského kola Author

Tomáš Slavata 2012

AKTUALITY

11.2.
2023
Přípravy na 14 ročník Slavata Triatlon Tour 2023 jsou v plném proudu!. Zazávodit si mohou i děti, které vlastní kolo nemají - postaráme se o ně a kola s helmou zapůjčíme. Během závodů se také…
1.5.
2022
Již toto úterý se rozjede 13 ročník Slavata triatlon tour a už se na Vás moc těšíme. Hromová parta 
9.6.
2021
Triatlonové závody pro děti v Otrokovicích a Lomnici nad Popelkou se budou realizovat a už se teď na Vás moc těšíme. 
7.5.
2020
Vzhledem k situaci, která nastala, a hlavně kvůli tomu, že jsme veškeré naše finance vložili do konkrétní a rychlé pomoci mezi děti a dětské domovy, jsem se rozhodl, že letošní krajská kola…
14.3.
2020
Stále vše připravujeme tak, abychom dokázali ihned zareagovat na…